• Spolupráca Grundschule s materskými školami v meste
          • Spolupráca Grundschule s materskými školami v meste

          • Jedným zo všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania v materskej škole je „rozvíjať u dieťaťa dimenzie školskej spôsobilosti, aby sa ľahko adaptovalo na následné primárne vzdelávanie“.  Aby sme dosiahli tento cieľ, každoročne spolupracujeme s mestskými materskými školami, hlavne s triedami, ktoré pripravujú budúcich prvákov.

            Tešíme sa, že opäť po uvoľnení pandemických opatrení sme mohli osloviť a pozvať žiakov predškolských ročníkov na otvorené hodiny k našim prvákom. Deti mohli vidieť nielen priestory školy, ale hlavne sa priamo zúčastniť výchovno-vzdelávacieho procesu. Prváci pod vedením svojich učiteliek ukázali predškolákom ako už vedia čítať, písať, počítať, ako sa majú správať v škole  a porozprávali im, čo všetko zaujímavé ich v škole čaká.

            Touto návštevou veríme, že sme vzbudili u budúcich prvákov radosť z príchodu do prvého ročníka a u niektorých sme striasli strach z blížiaceho sa zápisu, pred ktorým majú niektorí predškoláci rešpekt a obavy.

        • Zhodnotenie lyžiarskeho kurzu
          • Zhodnotenie lyžiarskeho kurzu

          • Po viac ako ročnej pauze spôsobenej ochorením Covid-19, žiaci ZŠ Grundschule mohli opäť absolvovať lyžiarsky výcvik v štandardnom režime, pobytovou formou. Napriek viacerým obmedzeniam, ktoré vyplývali z pravidiel MŠVVaŠ SR a ÚVZ, máme za sebou úspešný kurz. A nie jeden, ale hneď dva! Všetci boli ubytovaní a stravovaní v penzióne Sonja Vyšné Ružbachy, ktorý sa nachádza neďaleko lyžiarskeho strediska, kde prebiehala výučba lyžovania. Keďže minuloroční siedmaci, terajší ôsmaci, kvôli nepriaznivej epidemiologickej situácii v predchádzajúcom roku sa kurzu nezúčastnili, vedenie školy rozhodlo, že tentokrát lyžovať budú dva ročníky.

            Okrem šiestich blokov výučby lyžovania, žiaci  ukázali svoje schopnosti v záverečnom preteku. Traja najlepší lyžiari a lyžiarky získali ocenenia v podobe diplomov a symbolickej odmeny. V popoludňajších a večerných hodinách bol pre žiakov pripravený bohatý kultúrny a animačný program.

        • Domáca izolácia pozitívnych, karanténa úzkych kontaktov a čo robiť po pozitívnom teste
          • Domáca izolácia pozitívnych, karanténa úzkych kontaktov a čo robiť po pozitívnom teste

          • Vážení rodiča, milí žiaci, nakoľko sa zlepšuje situácia šírenia Covid 19, MŠVVaŠ SR ako aj ÚVZ SR upravujú podmienky v školách. Od budúceho týždňa, škola nemusí hlásiť počty žiakov pozitívnych či v karanténe, samotesty sa už nebudú vydávať rodičom, resp. žiakom, pokiaľ nedôjde k ohnisku nákazy v škole, čo predstavuje 10% pozitívnych žiakov v škole na Covid 19. Pripravuje sa nový manuál Školský semafor, ktorý zverejníme na stránke školy. V prílohe si môžete pozrieť detailnejšie usmernenia ÚVZ SR. Zvlášť chceme upriamiť na str. 8 „Dĺžka karantény úzkeho kontaktu“.

        • Turistický výlet prvákov a tretiakov na Hrebienok
          • Turistický výlet prvákov a tretiakov na Hrebienok

          • Máme za sebou náročné „covidové“ obdobie, plné obmedzení, preto sme sa v sobotu 05.03. 2022 rozhodli venovať pohybu na čerstvom vzduchu. Náš turistický výlet sme si užili od úplného začiatku, pretože niektorí žiaci cestovali vlakom prvýkrát, čo sa spájalo s malou dávkou strachu, ktorý sme spoločnými silami prekonali. Ani absolvovanie cesty na Hrebienok pešo nebolo úplne jednoduché, predsa sme ešte len prváci a tretiaci, ale dali sme to a hore nás už čakala odmena - veselá sánkovačka, občerstvenie a krásne sochy v Ľadovom dóme. A veru cesta do Starého Smokovca patrila k najzábavnejšej časti dňa, pretože dole to ide akosi samo ( a hlavne na tých našich klzákoch) J.

            Bolo nám spolu fantasticky a myslím, že to nebol náš posledný výlet.

        • Dopisovanie so školským klubom ZŠ v Trebišove
          • Dopisovanie so školským klubom ZŠ v Trebišove

          • Tento rok sme nadviazali spoluprácu so ZŠ v Trebišove. Deti z 1.oddelenia ŠKD napísali pekné listy o sebe. Vyjadrili v nich prianie, nájsť si kamaráta/ kamarátku na dopisovanie.Odpoveď nám prišla veľmi rýchlo. Odpísali nám deti z ŠKD, naši rovesníci. Radosť z prijatých listov bola veľká. Prekvapivý bol aj obsah listov. Kamaráti si pýtajú rady, píšu nielen o tom, čo robia radi,ale aj o svojich starostiach.Práve pracujeme na výrobe darčekov, ktoré odošleme v ďalšej pošte.Veríme, že sa s nimi tento rok stretneme aj osobne

        • Slávnostný zápis za čitateľov
          • Slávnostný zápis za čitateľov

          • Začal sa mesiac marec, ktorý je už tradične označovaný ako mesiac knihy. Dňa 2.3.2022 žiaci druhého ročníka navštívili Mestskú knižnicu, aby sa zúčastnili milého podujatia – slávnostného zápisu za čitateľov knižnice.

            Po milom privítaní sa deti oboznámili s pravidlami člena knižnice a zložili sľub čitateľa. Dozvedeli sa, ako sa majú správať v knižnici a kde si vyhľadávať rozprávky. Požičali si svoje prvé knižky. Druháci odchádzali z knižnice nielen s peknými zážitkami, ale aj s preukazmi čitateľov. Podujatia sa zúčastnili aj deti, ktoré boli zapísané za čitateľov knižnice v prvom ročníku. Veríme, že našich druhákov knižné príbehy očaria a čítanie sa stane ich obľúbenou činnosťou.

      • Kontakty

        • Základná škola - Grundschule, Hradné námestie 38, 060 01 Kežmarok
        • riaditeľ školy +421 52 4523983 zástupkyne riaditeľa +421 52 4468641 ekonomické oddelenie +421 52 4468640 zborovňa 1.-4.ročník +421 52 4523983 odhlasovanie z obedov - Andrea Ilavská 0908 745 161, mailom: jedalen@grundschule.sk číslo účtu - Školský klub detí: SK78 1111 0000 0066 1910 1005 číslo účtu - Školská jedáleň: SK15 1111 0000 0066 1910 1072 e-mail: riaditel@grundschule.sk, zastupca@grundschule.sk
        • Hradné námestie 38, 060 01 Kežmarok Kežmarok Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje