• Zmena poplatku za obedy
          • Zmena poplatku za obedy

          • Vážení rodičia, nakoľko sa zvyšujú poplatky za energie a potraviny, v budúcom roku sa bude meniť výška poplatku za stravovanie žiakov v školskej jedálni. O výške režijných poplatkov a zaradení do finančného pásma za stravovanie rozhodne mestské zastupiteľstvo v decembri tohto roka. Prosíme Vás, aby ste poplatky za obedy svojich detí na nový kalendárny rok 2023 uhrádzali až po 1.januári 2023. O presnej výške poplatku za jednotlivé stupne Vás budeme informovať ihneď po decembrovom zastupiteľstve mesta (14.12.2022). Ďakujeme za pochopenie.

        • Tvorivé dielne štvrtákov 
          • Tvorivé dielne štvrtákov 

          • Milí rodičia, blíži sa vianočný čas a aj my chceme svojou troškou prispieť k atmosfére Vianoc. Štvrté ročníky sa zapoja do vianočnej burzy, v ktorej ponúkneme výrobky na predaj a výťažok pôjde na dobrú vec. Aby sme si navzájom pomohli, pozývame Vás na „Tvorivé dielne“ v pondelok 21.11.2022 od 15:00 – 18:00 hod., kde si vyrobíme spomínané výrobky. Ak máte čas, chuť a vzťah k tvorivej ručnej práci, pridajte sa k nám, účasť nie je povinná. Ide oto, vytvoriť v krátkom čase, čo najviac pekných vecí. ......Takýmto oznamom pozvali rodičov na spoločne strávený čas triedne učiteľky žiakov  4 .A a 4. B triedy a veru výsledky – ručne vyrobené vianočné ozdoby sa vydarili. Môžete si ich pozrieť vo fotogalérii a kúpiť 16.12.2022 v  našej škole. Ďakujeme rodičom, že vytvorili príjemnú pracovnú atmosféru,  za ich tvorivý prístup a v neposlednom rade, za ich čas, pretože spolu so svojimi deťmi odchádzali zo školy za tmy. ĎAKUJEME !!! 

            Pani učiteľky Olexová a Šugareková  

        • Spolupráca školy s Odborom krízového riadenia Kežmarok
          • Spolupráca školy s Odborom krízového riadenia Kežmarok

          • ZŠ-Grundschule v rámci spolupráce s rôznymi organizáciami mesta  a okresu spolupracuje aj s Odborom krízového riadenia v Kežmarku. V tomto školskom roku sa ochota a ústretovosť pracovníkov KR OÚ Kežmarok prejavila ešte vo väčšej miere, keď naši žiaci dostali nielen odborné informácie v danej oblasti, ale vyskúšali si veľa praktických zručností. O úspešnom podujatí sa môžete dočítať v časopise CIVILNÁ OCHRANA č.4. Viď príloha

        • Hravá geografia
          • Hravá geografia

          • Dňa 11.11.2022 sme v škole privítali vzácneho hosťa, RNDr. Vojtecha Rušina, DrSc., ktorý prijal naše pozvanie a spríjemnil piatakom piatkové vyučovanie besedou na tému Vesmír – Slnečná sústava. Žiaci si pripravili k tejto téme projekty, ktoré p. doktorovi ukázali a vysvetlili mu ich význam. Pána doktora privítali aj žiaci štvrtého ročníka, ktorí mu tiež ukázali projekty, ktoré vypracovali na danú tému.

            Počas besedy p. učiteľka oboznámila žiakov aj s aplikáciou Solar System Scope, ktorá je k dispozícii v školských počítačoch a slúži k objavovaniu a skúmaniu slnečnej sústavy. Žiaci sa pri práci s ňou naučia hravou formou skúmať vesmír a kozmický priestor.

            Pánu RNDr. Rušinovi DrSc. ďakujeme za krásnu prednášku a tešíme sa na budúce stretnutie!

        • EXKURZIA – PLANETÁRIUM A OPÁLOVÁ BAŇA
          • EXKURZIA – PLANETÁRIUM A OPÁLOVÁ BAŇA

          • 27.10.2022 sa žiaci 5.A a 5.B triedy zúčastnili geografickej exkurzie.

            Navštívili sme Hvezdáreň a planetárium v Prešove. V úvodnej časti si žiaci v prednáškovej sále pozreli prednášku s názvom Slnečná sústava. Zopakovali si tak už získané vedomosti z hodín geografie a dozvedeli sa aj veľa ďalších informácií o planétach, mesiacoch, kométach našej Slnečnej sústavy.

            V druhej časti sme sa presunuli do kupoly planetária. V ňom si žiaci pozreli prednášku s názvom Doska či guľa? Prostredníctvom rozhovoru dvoch postáv – pána učiteľa a astronóma bol žiakom priblížený vývoj názorov na tvar našej Zeme v egyptskej, indickej a fenickej mytológii. Po orientácii na oblohe (vyhľadaní Polárky, určení svetových strán, vysvetlení rotácie Zeme), nasledoval výklad obehu Zeme okolo Slnka, čo bolo spestrené vysvetlením jednotlivých ekliptických súhvezdí. V závere bolo žiakom vysvetlené striedanie mesačných fáz.

            Po obedňajšej prestávke sme sa presunuli do oblasti Slanských vrchov, asi 20 km od Prešova na prehliadku Slovenských opálových baní. Nachádzajú sa neďaleko obce Červenica. Slovenské opálové bane sú najstaršie na svete a jediné na našom kontinente. V podzemí je približne 30 km banských chodieb a 17 horizontov, z ktorých je päť zatopených. Sprístupnených pre verejnosť je 1 280 metrov. Našu prehliadku sprevádzal pútavý výklad, ktorý nám ozrejmil svet baníkov i tajomných podzemných bytostí.

      • Kontakty

        • Základná škola - Grundschule, Hradné námestie 38, 060 01 Kežmarok
        • riaditeľ školy +421 52 4523983 zástupkyne riaditeľa +421 52 4468641 ekonomické oddelenie +421 52 4468640 zborovňa 1.-4.ročník +421 52 4523983 odhlasovanie z obedov - Andrea Ilavská 0908 745 161, mailom: jedalen@grundschule.sk číslo účtu - Školský klub detí: SK78 1111 0000 0066 1910 1005 číslo účtu - Školská jedáleň: SK15 1111 0000 0066 1910 1072 e-mail: riaditel@grundschule.sk, zastupca@grundschule.sk
        • Hradné námestie 38, 060 01 Kežmarok Kežmarok Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje