• Guľko Bombuľko
          • Guľko Bombuľko

          •      V mesiaci marec a apríl mali naši prváci doma návštevu. Každý deň jedného z nich navštívil Guľko Bombuľko ukrytý v kufríku. A veru všeličo zažil Guľko Bombuľko v rodinách. Bol na nákup, na šibačke, bicykloval sa, pozeral TV, ba dokonca dostal aj novú izbičku s hviezdičkami. Z obyčajného klbka sa stal Guľko s papučkami, náramkom, nohavicami, baretkou či batohom na turistiku. Pribudli mu vlasy, okuliare i topánky. Reálnu podobu dostali aj jeho kamaráti ujo Rexo, Krákorka Dorka a vrabec Čvirko. Všetko, čo Guľko Bombuľko zažil nielen v knihe, ale aj v rodinách deti zapísali do denníčka a každý deň sa celá trieda tešila, aké nové dobrodružstvo im Guľko Bombuľko vyrozpráva.

        • Apríl mesiac lesov
          • Apríl mesiac lesov

          • Apríl je od roku 1952 tradične časom, keď si pripomíname význam lesov vôkol nás. Lesy sú neoddeliteľnou súčasťou našej krajiny, tvoria najdokonalejšie prírodné spoločenstvo. Na Slovensku v súčasnosti zaberajú viac ako 41 percent z celej rozlohy krajiny, čiže asi 2 milióny hektárov územia.

            Téma lesov je zároveň významným pilierom jarných lesníckych podujatí a edukačných aktivít i každoročnou pevnou súčasťou výučby v školách. Aj na našej škole mali žiaci prvého stupňa pripravené vzdelávacie aktivity. Počas celého dňa prebiehalo  v triedach zážitkové čítanie, práca s encyklopédiami, tvorba projektov a iné rôznorodé aktivity, ktoré pripomínali žiakom a učili ich ako vyzerá život v lese, kto ho ovláda,  akú úlohu má v ňom človek a aký veľký význam má les pre človeka.

             Veľký prínos pre žiakov mala návšteva lesného pedagóga pána Ing. Igora Stavného, ktorý viedol so žiakmi prednášku o lesnej zveri, obohatil ju zážitkovou prezentáciou, ktorá vtiahla žiakov do ich zaujímavého zvieracieho života.

            Týmto dňom sme si pripomenuli  zároveň Svetový deň Zeme, ktorý sa slávi 22.apríla. 

        • Kvíz - Slepá mapa Slovenska
          • Kvíz - Slepá mapa Slovenska

          • Milí žiaci 8. a 9. ročníka, ale aj mladší žiaci našej školy. Spoločnosť Sorger.sk pre vás pripravila zaujímavý kvíz z geografie Slovenska. 

            Odkaz na kvíz: https://www.sorger.sk/skoly/kviz-slepa-mapa-slovenska

            Svoje vedomosti si môžete otestovať až v troch rôznych oblastiach - mestá, povrch (nížiny, kotliny, pohoria) a vodstvo (rieky, vodné nádrže, kúpele) Slovenska.  

            Veľa šťastia pri riešení.  

             

        • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA – POĎAKOVANIE
          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA – POĎAKOVANIE

          • Vážení rodičia, všetkým vám úprimne ďakujeme za dôveru, ktorú ste nám prejavili tým, že ste prišli svoje deti zapísať do 1. ročníka práve na našu školu. Veľmi si to vážime a úprimne sa tešíme, že k nám od septembra nastúpia také šikovné detičky. Tešíme sa aj na vás, láskavých a starostlivých rodičov, ktorí budú nápomocní svojim deťom a pedagógom.

            Zároveň vám oznamujeme, že rozhodnutia o prijatí žiaka na plnenie povinnej školskej dochádzky a o odklade povinnej školskej dochádzky budeme vydávať v polovici mesiaca máj. Bližšie informácie zverejníme na stránke našej školy.

        • Noc tretiakov s Andersenom
          • Noc tretiakov s Andersenom

          • Na deň akým bol 1. apríl 2022 sa nezabúda J. Bol to deň a noc len s pani učiteľkami bez rodičov, plný zaujímavých aktivít sprevádzaných príbehom Cisárove nové šaty.   Našej "nočnej púte" sa zúčastnilo 28 žiakov tretieho ročníka. Začali sme o 16:00 v Mestskej knižnici v Kežmarku, po zodpovedaní niekoľkých zadaní sme sa presunuli do školy, kde nás čakali náramky - ako vstupenky na naše nočné dobrodružstvo. „Pohybovka, Hľadaj ilustráciu, Portrétové puzzle, Skupinové tvorenie dramatikov, hudobníkov a majstrov slova“ – to všetko sú názvy aktivít, ktoré naplnili spoločne strávené chvíle radosťou, tvorivosťou, spevom, smiechom i pohybom. Nechýbali 1. aprílové žartíky pani učiteliek, na večeru prišla pizza, na ktorú sme sa všetci veľmi tešili. Veľmi sme sa tešili z presunov po našej historickej škole len s baterkami, cítili sme sa ako na dobrodružnej výprave.  Tá pokračovala prípravou triedy na spánok a dlllllllllhýýýýým zaspávaním. Nakoniec, ale všetci odišli do krajiny spánku a prebudilo ich až ranné zore. Po chutných raňajkách nás čakalo vyhodnotenie jednotlivých aktivít, niektorí žiaci si ešte požičali knihy zo školskej knižnice a so širokými úsmevmi zatvorili brány školy a vystískali si svoje mamky. Bola to nezabudnuteľná noc! Pre deti plná aktivít, zábavy a vzrušenia a pre pani učiteľky hoci vyčerpávajúca, ale ten pocit, že niekoľkotýždňová príprava mala úspech, stál za to.

            Na záver sa chceme poďakovať všetkým sponzorom, vďaka ním nám nič nechýbalo, ĎAKUJEME.

            A už teraz sa tešíme sa na budúci rok!!! 

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • V tomto školskom roku sa žiaci tretieho ročníka zúčastnili desaťhodinového plaveckého výcviku v bazéne ZŠ Ľubica. Plaveckú gramotnosť absolvovalo 36 našich žiakov, rozdelených do troch skupín. Žiaci si osvojili rôzne plavecké zručnosti, zdokonalili si hlavne plavecký štýl -znak a kraul. Naučili sa ako správne zaplávať prsiarsky štýl. Hravou formou aj  neplavci zistili, že vody sa nemusia báť a postupne prekonávali „mokré“ prekážky. V závere sa uskutočnili preteky a každý žiak ukázal, čo sa naučil. Plavecký výcvik splnil svoj cieľ- naučiť deti plávať a tým hlavne v letných mesiacoch zvyšovať bezpečnosť pri vodných športoch.

        • Šach na školách
          • Šach na školách

          • Šach  patrí medzi športy, dá sa jedinečne skombinovať  s matematikou a IT.  Programovanie hier na šachovnici je skvelý spôsob ako priviesť deti k práci hlavou a zároveň ich naučiť aj niečo mimoriadne praktické s nesmiernymi možnosťami sebarealizácie. Aby sme rozvíjali kognitívne myslenie, naučili žiakov riešiť problémové úlohy, viedli ich k zdravej súťaživosti, naučili ich dodržiavať pravidlá a viesť ich k sústredenej práci, rozhodli sme sa zapojiť do projektu „Prvá šachová“

            Nezisková organizácia Prvá šachová spustila pilotný projekt - Šach na školách. Do projektu sa zapojilo viac ako 1000 detí z celého Slovenska a medzi nich patria aj žiaci 1.stupňa našej školy.

            Hlavným cieľom tohto projektu je obohatiť hodiny matematiky o matematicko-didaktické hry na šachovnici, ktoré majú obrovský potenciál v rámci vyučovania. Žiaci pod vedením svojich vyučujúcich spoznávajú túto rokmi starú, ale stále veľmi efektívnu spoločenskú  hru, ktorá veľmi pozitívne rozvíja osobnosť človeka.

            Veríme, že táto nová vyučovacia metóda sa bude žiakom páčiť, šach ich osloví a možno aj v našej škole objavíme skryté talenty.

      • Kontakty

        • Základná škola - Grundschule, Hradné námestie 38, 060 01 Kežmarok
        • riaditeľ školy +421 52 4523983 zástupkyne riaditeľa +421 52 4468641 ekonomické oddelenie +421 52 4468640 zborovňa 1.-4.ročník +421 52 4523983 odhlasovanie z obedov - Andrea Ilavská 0908 745 161, mailom: jedalen@grundschule.sk číslo účtu - Školský klub detí: SK78 1111 0000 0066 1910 1005 číslo účtu - Školská jedáleň: SK15 1111 0000 0066 1910 1072 e-mail: riaditel@grundschule.sk, zastupca@grundschule.sk
        • Hradné námestie 38, 060 01 Kežmarok Kežmarok Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje