• Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Čo je vlastne cieľom Európskeho dňa jazykov?

            Cieľom tohto významného dňa je podnietiť 800 miliónov Európanov zo 47 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu, Rada Európy podporuje mnohojazyčnosť v celej Európe.

            S tým istým presvedčením o dôležitosti jazykovej rozmanitosti si pripomenuli tento deň, v piatok 24.09., aj žiaci našej školy pod vedením svojich učiteliek. Keďže jazyk sa človek musí učiť od základných slovíčok a fráz, tak na 1. st.  si vybrala každá trieda zo 47 štátov jeden štát, ktorého reč ich zaujala. Hlavným cieľom dňa bolo naučiť sa názvy farieb a základné otázky vyplývajúce z danej témy. Tento deň sa niesol pod heslom „Farby dúhy“ . V jednotlivých triedach sa konali jazykové hry, ozvývali sa názvy farieb po anglicky, nemecky, taliansky, rusky, česky, španielsky i poľsky.  Spievali sa piesne o dúhe, zrealizovali sa rôzne aktivity, ktorými si žiaci osvojovali tieto nové slovíčka, a na záver si každá trieda vyrobila vlastný symbol dúhy.  

            Učitelia na 2. stupni pripravili taktiež pre žiakov rôzne tvorivé aktivity, pri ktorých museli využívať svoje jazykové zručnosti. Spolu oslávili a precvičili slovenčinu, nemčinu aj angličtinu, bez ktorých si to na našej škole nevieme predstaviť. Pozrite si na fotografiách aká bola naša oslava dvadsiateho ročníka Európskeho dňa jazykov.

            Veríme, že tento netradičný deň sa žiakom páčil a viedol ich k presvedčeniu, že učiť sa cudzie jazyky je v živote človeka veľmi dôležité. Tak ako hovorí staré príslovie „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.“

        • Plenárna schôdza ZRPŠ
          • Plenárna schôdza ZRPŠ

          • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás pozvať na stretnutie Združenia rodičov a priateľov školy (ZRPŠ), ktoré sa uskutoční dňa 16.9.2021 (štvrtok) o 15:30 hod. v triedach Vašich detí. Príhovor riaditeľa sa uskutoční cez školský rozhlas z dôvodu ochrany pred Covid 19. Následne prebehnú triedne schôdze a voľba členov Rodičovskej rady ZRPŠ. Tešíme sa na Vašu účasť!

        • Použitie samotestov
          • Použitie samotestov

          • Vážení rodičia, tí, ktorí ste vyzdvihli samotesty pre svoje deti, použite ich pri testovaní každý pondelok a štvrtok. Výsledok testu ste povinní nahlásiť škole cez Edupage. V prípade, že nemáte možnosť pripojenia, napíšte výsledok testu do slovníčka, resp. žiackej knižky s uvedením dátumu. Ak máte nejasnosti, kontaktujte triednu učiteľku alebo riaditeľa školy (email: riaditel@grundschule.sk)

        • Výdaj samotestov
          • Výdaj samotestov

          • Vážení rodičia, na základe Vašich požiadaviek o samotesty žiakov v domácom prostredí oznamujeme, že si ich môžete vyzdvihnúť v počte 5 ks na žiaka iba osobne v piatok 10.9.2021 v čase od 8:00 hod. do 15:00 hod. na vrátnici školy. Počet samotestov na žiaka bolo znížený na základe usmernenia MŠVVaŠ SR. 

            Na základe Školského semaforu v šk. roku 2021/2022 a ďalších usmernení Vám oznamujeme, že rodičia sú povinní nahlásiť škole cez Edupage každé použitie a výsledok samotestu (návod: https://help.edupage.org/sk/u2512 ). V prípade pozitívneho výsledku AG samotestu:
            1. Žiak ostáva v domácej karanténe – nemôže ísť do školy!
            2. Rodič kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup.
            3. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

        • Potvrdenie o návšteve školy pre svoje dieťa.
          • Potvrdenie o návšteve školy pre svoje dieťa.

          • Vážení rodičia, mnohí potrebujete na začiatku šk. roka potvrdenia o návšteve školy Vášho dieťaťa. Aby sme Vám uľahčili vybavovanie uvedeného tlačiva, môžete si ho vytlačiť elektronicky cez Edupage školy. Po prihlásení sa kliknite vľavo hore na ikonku „Štart“. Zvoľte „Dochádzka“ a následne „Vytlačiť potvrdenie o návšteve školy“. Takéto potvrdenie je plnohodnotné potvrdeniu vydávaného doposiaľ v papierovej podobe a pečiatkou školy.

        • Opatrenia a pokyny k začiatku šk. roka 2021/2022
          • Opatrenia a pokyny k začiatku šk. roka 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,  dňa 2.9.2021 sa všetci stretneme na slávnostnom otvorení nového šk. roka pred budovou školy o 9:00 hod. Triedni učitelia zoradia svojich žiakov, ktorí po príhovore riaditeľa, vedenia mesta a krátkom programe odchádzajú do svojich tried. V triedach sa oboznámia s organizačnými pokynmi na najbližšie dni a rozvrhom na celý školský rok. Obed v tento deň nie je k dispozícii, avšak  dňa 3.9. je možné sa na obed prihlásiť.  

            Nakoľko je situácia ohľadne Covid – 19 stále aktuálna, prosíme rodičov, aby rešpektovali nižšie uvedené pokyny dané RUVZ.

            1. žiaci vstupujú do budovy školy a pohybujú sa v nej s rúškom,

            2. striktne dodržiavať hygienické opatrenia v budove školy,

            3. pri vstupe do budovy sa vykonáva ranný filter (dezinfekcia rúk, meranie teploty),

            4. rodičia zabezpečia denne pre dieťa dve rúška a jednorazové papierové vreckovky,

            5. pri každom prerušení dochádzky žiaka v trvaní viac ako 3 dní, včítane víkendov, rodič prekladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti,

            6. každý návštevník, ktorý vstupuje do budovy školy so súhlasom riaditeľa musí predložiť Vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka (tlačivo je k dispozícii na vrátnici školy),

            7. Ak má dieťa (žiak) potvrdené ochorenie na Covid-19, alebo podozrenie na Covid-19, rodič bezodkladne informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy. Taktiež nahlási karanténu dieťaťa. Žiak preruší prezenčnú formu vzdelávania a podľa možnosti sa vzdeláva dištančne.

            Prosíme rodičov, aby cez Edupage školy vyplnili Vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa. V opačnom prípade je potrebné ho doniesť vypísané, alebo vyplniť tlačivo na vrátnici pred vstupom do budovy školy.

        • Inštrukcie pre jednorazové testovanie žiakov
          • Inštrukcie pre jednorazové testovanie žiakov

          • Vážení rodičia, obraciame sa na Vás s prosbou o zistenie záujmu testovania kloktacími PCR testami Vašich detí. Na začiatku šk. roka 2021/2022 je možnosť jednorazovo otestovať všetkých žiakov kloktacími testami, ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie. Testovať sa môžu aj zaočkovaní žiaci, aj tí, ktorí Covid-19 prekonali. Je to na báze dobrovoľnosti.

            Rodičia, ktorí chcú nechať otestovať svoje dieťa kloktacím testom v škole, vyplnia tlačivo č.1 „Súhlas dotknutej osoby“ a tlačivo č.2  „Zber údajov“, ktoré doručia triednemu učiteľovi, alebo sa prihlásia cez Edupage školy. Ak sa testovanie vykonáva doma, rodič vyplní iba tlačivo č.3 „Čestné prehlásenie – samoodber“ a doručí triednemu učiteľovi, alebo elektronicky cez Edupage školy. Nahlásiť sa môžete svojim triednym učiteľom do 25.8.2021 do 24:00 hod. 

            Testovanie sa bude realizovať od 2.9. do 5.9.2021 v presnejšie určený deň (dodatočne určíme). Do 72 hodín od zozbierania testov bude doručený výsledok testu prostredníctvom SMS alebo e-mailu rodičovi. Rodičia žiakov 1.ročníka, v prípade záujmu o testovanie, kontaktujte triednych učiteľov.

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Stravovanie v šk. roku 2021/2022

            Oznamujeme rodičom, že stravné na september 2021 je potrebné uhradiť mesiac vopred, najneskôr do 20.08.2021 na číslo účtu účtu ŠJ SK15 1111 0000 0066 1910 1072 a to pre:

            1.stup.- 1,21 € (cena obeda) x 20 dní = 24,20 € + 1,50 € (réžia) = 25,70 € / mesačne

            2.stup.- 1,30 € (cena obeda) x 20 dní = 26,00 € + 1,50 € (réžia) = 27,50 € / mesačne

            Do poznámky prosíme uviesť meno a triedu žiaka v šk. roku 2021/2022.

            Štátnu dotáciu si môžu uplatniť stravníci, ktorí prinesú čestné vyhlásenie o nepoberaní daňového bonusu, potvrdenie z ÚPSVaR, že sú v hmotnej núdzi alebo potvrdenie z ÚPSVaR, že príjem domácnosti nepresahuje výšku životného minima. V prípade, ak zákonný zástupca žiaka má nárok na zvýšený daňový bonus,ale rozhodne sa, že dieťa prihlási na štátnu dotáciu /obedy zadarmo/ DAŇOVÝ BONUS IM ZANIKNE ÚPLNE (aj základný bonus aj navýšený bonus). Preto Vás prosíme, aby ste zvážili, čo je pre Vás v danej situácii výhodnejšie.

            Mesačná platba pri poberaní štátnej dotácie:

            1.stup.- 1,50 €

            2.stup.- 1,50 €

            Záloha za neodobraný obed 20 €. (platí len pre poberateľov štátnej dotácie)

            Podmienkou pre prijatie na stravu dieťaťa je čitateľne vypísaný a podpísaný zápisný lístok zákonným zástupcom. Zápisné lístky na šk. rok. 2021/2022 budeme prijímať osobne v kancelárií ŠJ od 23.08.2021 v čase od 8:00 hod do 13:00 hod., e-mailom skolska.jedalen@grundschule.sk alebo prostredníctvom poštovej schránky na bráne školy (podmienkou tejto formy zaslania zápisného lístku je podpis zákonného zástupcu). Bez podpisu zápisný lístok neakceptujeme!!

            Upozorňujeme rodičov, že stravník ktorý nebude mať pripísanú platbu za stravu na ďalší mesiac do 20. dňa v mesiaci, nebude mu poskytnutá strava v nasledujúci mesiac, až kým si stravné neuhradí. Výdaj stravy pre stravníkov ZŠ je od 03.09.2021.

             

        • Bezplatné stravovanie žiakov od 1.9.2021
          • Bezplatné stravovanie žiakov od 1.9.2021

          • Novelou zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR sa rozšírila skupina detí, na ktoré sa poskytuje dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (bezplatné obedy). Od 1.9.2021 na základe čestného vyhlásenia rodičov, že ani jeden z nich nepoberá daňový bonus na dieťa vo veku od 6 do 15 rokov, ich dieťa má nárok na bezplatné obedy. V opačnom prípade, ostatní žiaci už nebudú môcť odoberať obedy bezplatne, ale za úhradu.

                        Zákonní zástupcovia, ktorých deti majú podľa vyššie spomínaných informácií nárok na bezplatné stravovanie, musia škole preložiť do 31.7.2021 jedno z nasledujúcich potvrdení:

            • Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
            • Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima,
            • Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového bonusu,

            Uvedené potvrdenie je potrebné zaslať mailom na jedalen@grundschule.sk, alebo poštou na adresu školy, prípadne vhodiť do poštovej schránky na vstupnej bráne školy.

               Ak v priebehu roka nastanú nejaké zmeny  (vznikne nárok na daňový bonus, domácnosť nebude v hmotnej núdzi alebo bude mať príjem väčší ako životné minimum), zákonní zástupcovia sú povinní ohlásiť to škole okamžite!

        • Športovanie počas prázdnin
          • Športovanie počas prázdnin

          • Milí žiaci, dievčatá a chlapci. Prázdniny začali a dva mesiace sú dosť dlhá doba, aby ste sedeli iba pri počítačoch a pred televízorom. Naša škola ponúka možnosť športových aktivít na multifunkčnom ihrisku na ul. Priekopa, za telocvičňou. O ponuku športového náčinia sa stará určený pracovník, ktorý vám ponúkne futbalové či volejbalové lopty, bedminton a iné športové potreby. Otvorené je v júli od pondelka do piatka, v čase 9:00 – 13:00 hod. Vstup je samozrejme bezplatný a k športovaniu si môžete prizvať aj spolužiakov z iných kežmarských škôl. Vedenie školy praje všetkým pekné prázdniny.

        • Oznam k letnému ŠKD
          • Oznam k letnému ŠKD

          • Vedenie školy oznamuje rodičom, ktorí prejavili záujem o letný ŠKD, že činnosť bude zabezpečená v termíne od 06.07. do 30.07.2021 v čase od 08:00 do 14:00 bez možnosti stravovania.

            Povinnosťou zákonných zástupcov je do 25.06.2021vyplniť prihlášku, ktorú nájdete pod odkazom, odovzdať ju triednej učiteľke a  zaplatiť okamžite poplatok za ŠKD, ktorý podľa platného VZN činí 10 € na číslo účtu SK78 1111 0000 0066 1910 1005.

            Žiaci prídu športovo oblečení a prinesú si dostatok jedla a pitia. Prosíme rodičov, aby dodržiavali časový harmonogram ŠKD. Mimo pracovnej doby škola nezodpovedá za bezpečnosť detí.

        • Školské kolo v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku - I. stupeň
          • Školské kolo v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku - I. stupeň

          • Dňa 4.6.2021 sa uskutočnilo v našej škole školské kolo v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku. Tejto súťaže sa zúčastnili žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Víťazom blahoželáme. A všetkým prajeme veľa úspechov v nemeckom jazyku.

            Poézia:

            1.miesto: Markart Dávid  3.A

            2.miesto: Gancarčíková Lenka  3.A

            3.miesto: Bjalončík Filip  3.B

            Próza:

            1.miesto: Kallová Klaudia  4.B

            2.miesto: Ordzovenská Emma  3.B

                            Badžo Ján  4.B

            3.miesto: Trembová Ella  4.B

                            Kleinová Laura  4.B

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Oznamujeme stravníkom 2. stupňa, že z dôvodu koncoročnej uzávierky bude odhlasovanie obedov možné len do 22. júna 2021 do 14:00 hod.  Dňa 30.06. 2021  sa obedy zo ZŠ Dr. Daniela Fischera pre 2. stupeň variť už nebudú !

            Stravníci 1. stupňa a 5. ročníkov sa budú môcť odhlásiť najneskôr do 24. 06. 2021 do 14:00 hod.

            Dňa 30. 06. 2021  stravníci, ktorí berú obedy zo ZŠ Nižná brána obedy ešte dostanú.

            Po tomto dátume už nebude možné sa z obedov odhlásiť alebo sa na obed prihlásiť. V prípade neprítomnosti bude možné obed odobrať do jednorázovej nádoby.

        • Medzinárodne uznávaný certifikát – Fit in Deutsch 2
          • Medzinárodne uznávaný certifikát – Fit in Deutsch 2

          • Dňa 17. júna 2021 žiaci ôsmeho ročníka ZŠ – Grundschule v Kežmarku preukázali svoje študijné výsledky z nemeckého jazyka na úrovni A2, na takzvanom „Goethe Certifikáte“ – Medzinárodne uznávaný certifikát – Fit in Deutsch 2 v Košiciach. Táto skúška osvedčuje jazykové vedomosti a zodpovedá druhému stupňu (A2) na šesťstupňovej kompetenčnej stupnici Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazykové znalosti (SERR). V jazykovej škole Reboli v Košiciach žiaci preukázali nadobudnuté vedomosti v 4 častiach: čítanie, počúvanie, písanie a hovorenie. Žiaci prehlbovali svoje vedomosti z nemeckého jazyka nielen počas vyučovania, ale aj vo svojom voľnom čase.

          • Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti

          • Na základe Covid školského semaforu, je Základná škola-Grundschule v zelenej fáze:

            a) v škole nie je žiaden podozrivý žiak alebo zamestnanec;

            b) v škole je jeden alebo viac žiakov alebo zamestnancov podozrivých z ochorenia na COVID-19 (ani jeden žiak / zamestnanec nie je pozitívny).

            - rodičia predkladajú vyhlásenie o bezinfekčnosti v prípade prerušenia dochádzky žiaka v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) – Príloha o bezinfekčnosti č.4

            - pri prerušení 5 a viac pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá „Potvrdenie o chorobe“ vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.


    • Kontakty

      • Základná škola - Grundschule, Hradné námestie 38, 060 01 Kežmarok
      • riaditeľ školy +421 52 4523983 zástupkyne riaditeľa +421 52 4468641 ekonomické oddelenie +421 52 4468640 zborovňa 1.-4.ročník +421 52 4523983 odhlasovanie z obedov - Andrea Ilavská 0908 745 161, mailom: jedalen@grundschule.sk číslo účtu - Školský klub detí: SK78 1111 0000 0066 1910 1005 číslo účtu - Školská jedáleň: SK15 1111 0000 0066 1910 1072 e-mail: riaditel@grundschule.sk, zastupca@grundschule.sk
      • Hradné námestie 38, 060 01 Kežmarok Kežmarok Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje